La setmana passada vam rebre la visita del mestre i amic Romà Escalas, amb qui vam poder parlar sobre la seva recent publicació Bach essencial, una col·lecció d’obres de Johann Sebastian Bach arranjades per a flauta de bec, un exemplar de la qual va voler fer-nos a mans per a la biblioteca de l’Escola.

Una conversa amb el Romà és sempre una lliçó sobre el món de la flauta de bec i la música antiga, però per extensió també ho és sobre la música, l’art i la vida. Com ens va explicar, aquest treball és fruit d’anys de tocar el gran repertori instrumental de Bach gairebé com una rutina diària, fins arribar a la idea de voler compartir les seves versions adaptades i comentades, amb el rigor que caracteritza tota la seva feina. Ara, doncs, flautistes de bec i de travessera ja poden gaudir d’aquest recull «essencial»!

https://www.dinsic.com/ca/publicacions-clasificacio-general/escoles_de_musica_i_conservatoris-grau_superior/card/partitura-btfd01-bach_essencial_per_a_flautes_de_bec_i_travesseres