La Xarxa d’Escoles Associades a la Unesco celebra la seva setmana, i l’escola, com a membre d’aquesta xarxa, ha organitzat avui dimecres 17 de novembre una xerrada com a activitat complementària per a l’alumnat. Hem recordat la concessió a Pau Casals de la medalla de la Pau de les Nacions Unides, un guardó que se li va lliurar el 1971 en un emotiu acte a la seu d’aquesta institució a New York, en què també es va estrenar l’Himne de les Nacions Unides amb lletra de W.H. Auden i música del mateix Casals. El músic català, ja de 94 anys, va dirigir l’orquestra i cors, va interpretar «El cant dels ocells» al violoncel, i va agrair el reconeixement que se li feia amb l’històric i intens discurs «I’m a catalan», en què va expressar amb una gran força i intensitat el seu pacifisme i la reivindicació de la nació catalana.