El passat dissabte 19 de març, l’escola es va sumar als actes de celebració del Dia mundial de la poesia (21 de març) que han tingut lloc a Vilanova. En aquesta ocasió, la biblioteca Joan Oliva i Milà va organitzar un petit acte amb poesia i música: Des del balcó: dia de la poesia, amb la participació del col·lectiu poètic La lluna en un cove i el nostre alumne Enric Castelló. L’acte va consistir en un recital de poemes a càrrec d’autors locals que han publicat recentment: Jorge Brotons (La insolència que ens queda) Teresa Costa-Gramunt (L’any de l’estrella) Carol Gómez (Esta terrible luminiscencia) i Francesc Surroca (D’engrunes, la vida). I les paraules van estar acompanyades per les notes del saxo de l’Enric.

A nivell català, el Dia mundial de la poesia ha estat centrat enguany en el poeta Gabriel Ferrater, de qui es compleixen cent anys del naixement. Aquí ens plau també recordar-lo:

 

SI PUC


Alguna cosa ha entrat
dins algun vers que sé
que podré escriure, i no
sé quan, ni com, ni què
s’avindrà a dir. Si puc
te’l duré cap a tu.
Que digui els teus cabells
o l’escata de sol
que et vibra en aquesta ungla.
Però potser no sempre
tindré del tot present
el que ara veig en tu.
He sentit el so fosc
d’una cosa que em cau
dins algun pou. Quan suri,
he de saber conèixer
que ve d’aquest moment?


Gabriel Ferrater

Les dones i els dies, 1968 [Menja’t una cama, 1962]