Amb motiu de la celebració del DENIP (Dia escolar de la no-violència i la pau) el passat dimarts 31 de gener vam poder escoltar la presentació del treball de recerca de Bernat Garcia, alumne de l’escola i estudiant de 2n de batxillerat, titulat «La música en el temps de l’Holocaust».

El marc teòric de la investigació del Bernat s’ha centrat en l’ús de la música en els camps de concentració, aprofundint en les dimesions històriques, estètiques i psicològiques d’aquesta utilització. Això ho ha completat amb una part pràctica que ha consisit en una anàlisi comparada de l’inici del primer moviment de la 5a simfonia de Ludwig van Beethoven i l’estàndard de Duke Ellington «In a sentimental mood», com a representatives de la polarització racista i classista que formava part de l’deari del nazisme.

L’acte va comptar amb un públic ben divers d’alumnes, famílies i professorat que vam seguir amb atenció la presentació. Agraïm al Bernat Garcia la seva col·laboració.