El proper dissabte 27 de maig, hem organitzat -conjuntament amb el Foment Vilanoví-  una tarda musical amb dues activitats dirigides pel saxofonista italià Pasquale Calò. La sessió comença a les 18 h amb una masterclass d’improvisació lliure i dirigida, adreçada a músics, estudiants i professionals de tots els nivells, i continua a les 20 h amb l’excepcional concert del quartet de Pasquale Calò. Les dues activitats són al Foment Vilanoví. La masterclass és d’entrada lliure i el concert té un preu de 10 euros.

MASTERCLASS
La masterclass proposa un treball sobre la música no notacional i pràctiques d’improvisació. Aquest treball, dirigit a músics de diversos nivells, explora formes no convencionals de fer música. Amb aquest objectiu, es treballarà a partir de dues vies: per una banda, la de la interacció, l’escolta i les diferents praxis improvisatives, i per altra la de l’estudi de la conducció, consistent en improvisacions de conjunts musicals petits, mitjans o grans, dirigides mitjançant l’ús de signes ideogràfics, com els gestos amb les mans. Els assistents que hagin portat el seu instrument podran tocar en les diferents propostes.

CONCERT
«Where I Come From»

Pasquale Calò: saxo tenor/live electronics
Salvoandrea Lucifora: trombó/live electronics
Carlos Ródenas: contrabaix/baix elèctric
Alessandro Campobasso: bateria

«Where I Come From» és l’últim treball del saxofonista italià Pasquale Calò, fruit de la recerca sobre la música del sud d’Europa i l’Àfrica subsahariana, i les seves influències en el Jazz i en la música contemporània. El projecte aporta visions superposades mitjançant composicions que compten el Mediterrani i les seves cultures, presentades en format de quartet de Jazz, però que gràcies a l’ús de l’electrònica porta la música desenvolupada des de matrius ancestrals a una dimensió contemporània. Gravat a novembre de 2022, el disc serà publicat el setembre de 2023 i presentat en una gira europea que portarà a la formació a les principals ciutats d’Itàlia, Alemanya, Països Baixos, Dinamarca, Suïssa, i Espanya.