CONCERT DE POESIA és el títol d’un poemari de Joana Raspall, i l’hem manllevat per anomenar una proposta artística on hem combinat música i poesia, i amb la qual volem homenatjar aquesta poetessa.

Joana Raspall és prou coneguda com a autora de poemes per a infants, però la seva obra té també alguns volums que se’n surten d’aquesta intenció «programàtica» i són una mostra de poesia d’alta volada, profunda, expressiva, emocionant.  Llegint-los, vam poder seleccionar-ne alguns que tenen la música com a tema, o com a metàfora d’estats d’ànim i de sentiments.

Un grup d’alumnes van presentar Concert de Poesia a la Masia d’en Cabanyes el passat dissabte 7 d’octubre interpretant peces musicals i recitant aquesta tria de poemes. Va ser dins del marc de l’Arts i Natura Festival, un cap de setmana dedicat a la creativitat amb col·laboracions de diverses entitats, entre elles la nostra escola.

Us recomanem, sens dubte, «Batec de Paraules», el llibre que recull la poesia lírica completa de Joana Raspall, que va ser publicat per El Cep i la Nansa en una edició renovada el 2021.

Joana Raspall. Batec de paraules. Poesia lírica completa – El Cep i La Nansa