El passat dia 17 de novembre va tenir lloc l’Acte institucional de Cloenda de la SETMANA DE LA UNESCO 2023, organitzat pel conjunt de la XARXA CIVIL UNESCO DE CATALUNYA, a l’Auditori de l’Escola Salesians de Sarrià (Barcelona), amb una intervenció destacada d’alumnat de la nostra escola. La Xarxa Civil UNESCO a Catalunya està formada per les Càtedres Unesco, la Federació Catalana d’Associacions i Clubs per a la Unesco de Catalunya, el Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la Unesco i la Xarxa d’Escoles Associades a la Unesco de Catalunya.

En aquesta ocasió, l’acte conjunt de totes les entitats de la xarxa civil Unesco va obrir-se amb un homenatge al 70è aniversari de la formació de la Xarxa internacional d’escoles Unesco i el 40è aniversari de la primera escola Unesco a Catalunya, amb les evocadores intervencions de Luisa Márquez, coordinadora estatal de la xarxa d’escoles (Red Pea) i els excoordinadors de la xarxa catalana Miquel Martí, Carme Sillué i Irene Vallvé.

La part acadèmica de l’acte va anar a càrrec de Xavier Nieto, exvicepresident de la Comissió científicotècnica per la protecció del patrimoni cultural subaquàtic de la UNESCO i Creu de Sant Jordi, amb una imteressant conferència sobre la conservació del patrimoni cultural subaquàtic en el context del canvi climàtic.

Finalment, vam presentar el projecte «Concert de Poemes-Homenatge a Joana Raspall», que ja havíem estrenat a l’Arts i Natura Festival de la Masia d’en Cabanyes. El públic assistent a l’acte va seguir amb atenció i emoció aquest recital combinat de poesia i música, i va premiar l’alumnat amb un càlid i motivador aplaudiment.

L’acte es va tancar amb el parlament d’Anna Dotor, Directora General de l’Acció Exterior, que va encoratjar les xarxes civils Unesco a tirar endavant en la nostra tasca de conscienciació, educació i sensibilització.